dilluns, 18 de gener del 2010

II Premi Mots Passants de Traducció Literària. GRES (Grup de Recerca en Escriptures Subversives)


Ricard Ripoll Villanueva envió un mensaje a los miembros de/del GRES (Grup de Recerca en Escriptures Subversives).

--------------------
Asunto: II Premi Mots Passants de Traducció Literària

Des del Departament de Filologia Francesa de la Universitat Autònoma de Barcelona ens plau organitzar el II premi “Mots passants” de traducció literària de la llengua francesa cap al català/castellà. Volem prestigiar la llengua francesa, les literatures francòfones i la feina dels traductors atorgant un premi a la millor traducció feta de l’any anterior d’un llibre de literatura (novel·la, poesia, assaig...) en l’àmbit de la francofonia. El II premi es lliurarà el 17 de març de 2009 a la Universitat Autònoma de Barcelona. El jurat estarà format per personalitats prestigioses del món de la cultura.
L’any passat van guanyar els traductors següents :
Maria Verdaguer per la traducció de Tom est mort, de Marie Darrieussecq (En Tom és mort), ed. El Andén ;
i Mercedes Cebrián per la traducció de L’infra-ordinaire, de Georges Perec (Lo infraodinario) Ed. Impedimenta.

Podeu proposar títols per a la pre-selecció. Obres en llengua francesa, traduïdes en català o castellà i publicades l'any 2009.

Si us plau, doneu a conèixer aquest premi. Gràcies!

Enviar propostes a




El GRES és un grup adscrit al Departament de Filologia francesa i romànica de la Universitat Autònoma de Barcelona. Organitza col·loquis internacionals sobre temàtiques i autors, catalans i francesos, marginals o marginalitzats per la Institució Literària. Els darrers col·loquis organitzats han estat sobre Lautréamont, Dupin. Seguiran Novarina, Artaud... Col·labora amb l'Arts Santa Mònica, el PEN català, l'AELC, la Fundació Palau i Fabre...




Le GRES est le Groupe de Recherches sur les Ecritures Subversives. Il appartient au Departement de Français de l'Université Autonome de Barcelone. Il organise régulièrement des colloques internationaux sur des thèmes et des écrivains considérés marginaux, illisibles, subversifs.. Le prochain colloque du GRES aura lieu à Barcelone en juin 2010: "Colloque International ARTAUD. La lettre en corps. Lectures de Suppôts et Suppliciations"